16/06 2017

I Norge

Befinner mig i skrivande stund utanför Vassbakken campings reception i Norge/Fortun/Sognefjell och använder campingens nätverk. Den nås bara i direkt närhet av receptionsbyggnaden. Jag sitter utomhus och omgivningen består av berg och ett dånande vattenfall. Just vattenfallet låter ungefär som motorvägen utanför lillebror Gustavs lägenhet. Motorvägen har dock inte samma avslappnande effekt.

Vi anlände till Sognefjell torsdag eftermiddag och inledde det veckolånga lägret med ett mycket bra tröskelintervallpass. På schemat stod uppförsbacke på 15-20 km (exakt distans debatteras) och 1300 höjdmeter och 3×20 min i tröskelfart. En fin inledning i gött intervallväder, klar kontrast mot dagens dubbla skidpass i tidvis lätt regn och dimma. Spåren höll dock helt ok ändå med lite salt. Det blev dock ändå rätt löst på eftermiddagen på sina ställen, vilket orsakade att Alfred vurpade 5 min in på passet och bröt ena staven. Sen bestod hans pass mest av stavmeck, omvallning och stavremsbyte. Lite skidor åkte han ändå trots allt. Själv har jag skrapat ihop ca 6h på skidor idag.

En annan rolig grej som har hänt idag. Denna dag, fredagen den 16/6 2017, är den första dagen då jag åkt skidor på Sognefjellet utan att ha sett någon åka i bar överkropp/endast sporttopp. Tydligen är 5 grader och regn för kallt. Att det är 5 grader varmt och mulet har dock hittills aldrig varit ett hinder för norrmännen, som antagligen mest är på Sognefjellet för att bli bruna. Det har funnits tillfällen då jag själv åkt i långa tajts, underställströja och jacka över och vissa hårda??? norrmänn åkt runt i bar överkropp. Nu har det då alltså skett att jag varit uppe på två pass på fjället utan att ha sett någon göra det. Kanske är ett av mina livsmål nu uppnått.

Lyckligtvis spricker det upp här för tillfället och så länge den soliga prognosen för lördag förmiddag ligger kvar så är planen att gå upp på Galdöpiggen. Hoppas på att den planen håller. Galdhöpiggen är häftig.  

Hade (norska)!!

//CO 

1 Kommentarer

Your style is so unique compared to many other people. Thank you for publishing when you have the opportunity,Guess I will just make this bookmarked.2 http://www.borvestinkral.com/
Skrivet av Isadora Sandoual - 20 Juni 06:50