12/11 2017

Back up

Hemsidan är igång igen efter ännu en krasch, mig veterligen inte orsakad av turkiska hackers som senast i vintras. Vad nu kraschen än berodde på så är sajten uppe igen och under tiden vi legat nere så har tävlingssäsongen dragit igång med tävlingar i Bruksvallarna. Själv var jag inte närvarande. Personligen gillar inte premiärer, i varje fall inte de tidiga. Anledningen till det kan ni läsa om i den här krönikan på skidzonen, istället för att dra historien här. Man skulle kunna säga att jag kör lite på hashtagen #vågavägrapremiärer, alternativt “skippa första åket”! Min säsongsdebut blir istället i Gällivare nästa helg, så jag hinner få mer tid i fart på snö innan.

Annars har en spännande period startat. Jag har fått förtroendet att driva Intersports satellitbutik “Intersport skidstadion” i vinter och helgen som var blev också den första för mig i den lilla butiken, snett bakom läktaren på skidstadion med utsikt över skjutvallen och Storsjön. Det är minst sagt full fart i shopen. Spårkort säljs, skidor ska spannmätas, skidor ska glidvallas och skidintresset kokar över i Östersund. Chansen är att jag blir en lika levande legendar som min föregångare Micke Ojala, som tyvärr hoppa av Intersport-tåget inför den här säsongen. Kanske blir “Ojala-på-stadion” till “stadion-Olander”, en brasa i den kalla vinterluften för glada och motiverade skidåkare. Jag har dock lång väg kvar för att nå samma legendstatus som Halvar Eliasson, en riktig Intersport-legend i Östersund. Stadion blir i alla fall en perfekt möjlighet för mig att kombinera min skidåkning med roligt, stimulerande och lärorikt jobb. Är ni i Östersund så kika gärna in!

Nu ska jag till ICA, igen. Var där för två timmar sen men glömde russin, plånboken brinner!!

//CO