Hoppa till sidans innehåll

IK Stern elitsatsar

16 OKT 2018 10:55
  • Uppdaterad: 16 OKT 2018 10:55

Nu ska Sveriges största skidklubb IK Stern, tillsammans med sin sponsor Serneke och Skidome, se till att Sveriges nästa längdåkarstjärna är en göteborgare! IK Stern ska genom en långsiktig satsning föra upp klubben till att bli en av Sveriges bästa.

IK Stern har satt upp en tydlig målsättning och en 10-årig plan, uppdelad i treårsperioder. Ett par av klubbens konkreta mål är att inom tre år bärga minst tre medaljer i SM-sammanhang samt att minst två åkare ska placera sig topp 20 på Vasaloppet eller Tjejvasan.

–IK Stern vill öka möjligheten för skidåkare i Västsverige att fortsätta satsa på sin sport. Målet är att öka intresset för längdåkning bland barn och ungdomar i vårt område och det tror vi bland annat kan ske genom att några göteborgare når Sverigetoppen och landslaget. Klubben vill skapa en träningsmiljö där alla, utifrån sina egna förutsättningar och mål, utvecklas maximalt, säger Henrik Johansson, ordförande i IK Stern.

– Vi vill med vår satsning förbättra förutsättningarna för vår elit som redan i dag satsar hårt. Bland annat ska vi samla hela elitteamet för att träna tillsammans och sparra varandra, vi ska ha kontinuerlig uppföljning av utstakade träningsplaner och bättre stöd i tävlingssammanhang för de elitsatsande gällande vallaservice, berättar Anders Buskqvist, ansvarig tränare för elitsatsningen i IK Stern

Dessutom vill klubben även bygga underifrån och ge bättre förutsättningar för unga skidåkare från Västsverige att utvecklas, trots att vintern i Göteborg inte alltid erbjuder ideala förhållanden.

– Risken är större för oss med snöfattigare vintrar att tappa våra talanger till andra klubbar i landet. Med hjälp av de fina möjligheter som vi har genom Skidome i Prioritet Serneke Arena. vill vi se till att träning på snö blir möjlighet i större utsträckning än tidigare. Det är ännu få förunnat i landet att kunna träna på snö året om, säger Anders Buskqvist.

Till helgen samlas hela elit-gänget för träning och tävling i Göteborg. På torsdagskvällen tränar de ihop med barn mellan 8-20 år i Skidome kl 18, på lördagen körs tävlingen La Diagonela, som har sin originaltävling i Schweiz, i Skidome. En tävling öppen för alla, både barn, juniorer och vuxna. På söndagen ställer hela elitgänget upp i Rollsborundan för att sedan avsluta en tuff träningshelg med att leda ett träningspass med klubbens rullskidgrupper (damgruppen samt grupp 2 och 3) på måndagen den 22/10 i Skidome kl 18.

 

IK Stern är jätteglada för samarbetet med Skidome och Serneke som möjliggör denna extra elitsatsning. Alla klubbmedlemmar har i och med detta samarbete 20 % på ordinarie priser i Skidome! Dessutom har SkiDome finfina erbjudanden för barn/ungdom/student och senior.

Skribent: Pia Hjalmarsson
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info