Hoppa till sidans innehåll

Rullskidträning för grupp 3 torsdag den 4/4

02 APR 2019 11:08
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 11:08

Hej på er alla rullskidsugna

Vintern var bra men tog slut lite tidigt i våra trakter. Misströsta inte nu börjar vårsäsongen med massor av rullskidträning. Vi i grupp 3 drar igång nu på torsdag den 4/4 med intervaller i vår hemmabacke upp mot Delsjön och masten. Vi samlas vid IK Sterns klubbstuga i Skatås redo för avrull 18:00. (Vet ännu inte in om vi kommer ha öppet i omklädningsrummet. Nästan alla saknar just nu fungerande nycklar till stugan efter att det varit inbrott i stugan och låset har bytts ut.) Vi åker förbi Sportsons nyöppnade cykelbutik (Wingårdsgatan 1) längs Delsjövägen ca 18:10 och plockar upp de som inte hinner/vill upp till stugan.

Grupp 3 är den snabbaste gruppen i IK stern om man räknar bort de "riktiga" tävlingsåkarna, dvs vad man brukar kalla elitmotionärer. De flesta i gruppen åker Vasaloppet på medaljtid eller bättre. Då vi normalt kör intervaller så gör det inte så mycket om skillnaden i åkhastighet är ganska stor. Dvs ni är välkomna både om ni tillhör världseliten och är klart snabbare än oss eller om ni är långsammare men tycker det är är en bra sporre.

Vi börjar lite lugnt med två torsdagsträningar 4/4 och 11/4 för att sedan köra träning både tisdagar och torsdagar under våren. Vi åker på olika ställen runt om i stan och kör mestadels intervaller på klassiska rullskidor. I år kommer vi också försöka köra var tredje pass på skaterullskidor. (Man kan vara med på dessa pass och köra klassiskt också om man vill. De gånger vi har fokus på skateteknikträningen kanske det dock inte är så kul). Hur upplägget blir för skatepassen har vi inte planerat klart ännu. Då många i gruppen inte alls är lika bra på skate så kommer vi åtminstone till en början undvika brantare utförsbackar, så lite plattare och kanske lite mer teknikfokus. Säg till vad ni tycker så försöker vi anpassa därefter. Hoppas ni ska tycka det är kul med lite mer skate.

Grupp 1 (nybörjare), 2 (medel) och tjejgruppen kommer också dra igång rullskidträning nu i april. Mer information kommer.

För nybörjare och nybörjare med lite vana vill vi också rekommendera vår rullskidintroduktion den 10 april, https://www.ikstern.se/Nyheter/Egnanyheter/Rullskidintroduktionden10april/

Hjäm, reflexväst/kläder som syns och medlemskap i IK Stern är obligatoriskt. 

Häng på, tränarna

Skribent: Magnus Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info