Hoppa till sidans innehåll

SÄSONGSSUMMERING 18/19 IK STERN ELIT

05 MAJ 2019 17:55
  • Skapad: 05 MAJ 2019 17:55

Hattrick i GM-sprintstaffetten för radarparet Carl Olander & Alfred Busqvist i och med segern för tredje året i rad under den gångna säsongen! (Foto: Malin Jonson)

Den gånga säsongen har varit speciell för oss då det har varit uppstart för vår nya satsning med en elitsektion. Detta innebär att vi som tävlar nationellt och internationellt som vill satsa fullt ut på längdskidåkningen har möjlighet att stanna kvar i vår kära hemmaklubb IK Stern och representera Göteborg i tävlingssammanhang med goda förutsättningar! Detta kommer att ha visat sig resultera i att klubben har fått sin bästa placering någonsin under ett vinter SM med en 16:e plats! Dessutom har de flesta av oss i teamet redan under den gånga säsongen presterat bättre än någonsin tidigare. Mer ingående om det längre ner i texten!

Första lägret för oss med den nya satsning hölls i Göteborg tillsammans med Skidome och Serneke, som är våra största sponsorer till att satsningen är möjlig, där vi samtidigt höll pressrelease om vår elitsatsning! Ett lyckat läger där vi fick träffa och hålla i träningar inne i Skidome för allt ifrån de allra yngsta ungdomarna och barnen till vuxengrupperna. Dessutom avslutades tävlingssäsongen på rullskidor med Rollsborundan och tjuvstartade tävlingssäsongen på snö då vi deltog i tävlingen La Diagonela i Skidome.

Tävlingarna vi haft fokus på i vinter är SM, Sverigecupen, Skandinaviska cupen och Vasaloppet. I just dessa tävlingar har vi också haft våra största framgångar!

Sverigecupen har Carl Olander, Karl Hjalmarsson, David Thorell, Samuel Hahnsson och Malin Jonson gjort sina bästa resultat någonsin. Där Malin numera har topp 30 placering i med sig bagaget! 

SM i Sundsvall blev också riktigt lyckad för klubben, där vi hade två herrlag i stafetten och för första gången någonsin i klubbens historia ett damlag på startlinjen! Otroligt kul! Under SM stod Malin Jonson för riktigt starka prestationer och var här väldigt nära topp 30 placering, med sin 32:a plats i masstarten över 15km. Malin Jonson har verkligen fått ett otroligt lyft den här säsongen som är värd att nämnas lite extra, då hon i stort sett presterat bättre och bättre för varje tävling som gick i vinter. Hon krönte också som sagt säsongen med sin topp 30 placering i Sverigecupen!

Under andra delen av SM, 5-milen i Gällivare, fick vi med oss fina resultat och prestationer. Andreas Viker och Karl Hjalmarsson gör sina första insatser på en skejt 5-mil i fin stil! Men det som sticker ut är att Alfred Buskqvist gör sitt och IK Sterns bästa resultat någonsin på ett vinter-SM med en otroligt imponerande 16:e plats! Hatten av!

Vasaloppet blev en lyckad historia för framförallt Alfred Buskqvist och Karl Hjalmarsson, som slutade på 47:e resp. 222:a. Hela summeringen från Vasaloppet finns att läsa under fliken "Vasaloppet 2019" i menyn till vänster.

En del av oss var och körde Götalandsmästerskapen i Landsbro som anordnades i slutet på januari månad. Där knep Alfred 2:a platsen i 15km individuell start! Dessutom stor framgång i år igen på sprintstafetten, där vi för tredje(!) året i rad kammar hem segern genom radarparet Alfred Buskqvist och Carl Olander!  

Totalt har vi haft 7st senioråkare på dessa större tävlingarna runt om i landet, där alla åkare antingen har gjort sina bästa resultat någonsin eller sänkt sin FIS-ranking under den gånga säsongen.

Dessutom har vi 7st riktigt duktiga junioråkare som också har varit på iväg på många cuptävlingar och presterat fina resultat. Det lovar verkligen gott inför framtiden, och när klubben nu kan erbjuda dessa duktiga junioråkare att fortsätta elitsatsa i sin hemklubb kommer läget se väldigt ljust ut för oss i framtiden.

Nu går vi allihopa in i en ny säsong med mycket motivation efter en lyckad första säsong med elitsatsningen bakom oss. Vårt stora mål under sommarsäsongen är rullskids-SM i Malmö 1-2 juli, där vi förhoppningsvis kommer ha totalt 10 eller fler åkare på start! Dessförinnan ser vi fram emot en veckas läger i fantastiska Sognefjell i juni, där vi har möjlighet att träna ute på snö även under sommaren!

Vi vill rikta ett stort tack till IK Stern, våra sponsorer och alla fantastiska personer runt omkring som gör den här satsningen möjlig! Vi ska träna på och göra det vi kan för att fortsätta utvecklas och prestera ännu bättre nästa säsong!

Skribent: Andreas Viker
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info