Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar i Kalix och Gällivare för IK Stern Elit!

20 MAR 2019 15:51
  • Skapad: 20 MAR 2019 15:51

Det närmar sig slutet på tävlingssäsongen, men trots det är det intensiva tävlingsdagar som närmar sig för oss! För till helgen är det dags för avslutningen i Sverigecupen i Kalix (22-24 mars). Där kommer det vara en minitour med tredagars tävlingshelg med sprint på fredagen, på lördagen väntar 10km för herrar resp. 5km för damer och avslutas med en jaktstart på 15km resp. 10km. Dessutom är det också avslutning för juniorernas Scandic cup som är samtidigt i Kalix.

Alfred, Carl, Andreas och David kommer från seniorsidan att försvara IK Sterns färger och för juniorernas del är det Harald Ekenberg och Ask Abrahamsson som ska göra det! Axel Werner skulle också varit med men har tyvärr vart sjuk det senaste och får avstå.

 Veckan efter det ansluter Karl Hjalmarsson till gänget med Alfred, Carl och Andreas och drar vidare på norrlandtouren genom att åka till Gällivare. Där det också kommer att vara en tredagars minitour (28-31mars). Där bjuds det på sprint, SM avslutningen med en tuff 5mil i fristil och Dundret hillclimb där det är 4km klättring rätt uppför som gäller! Liknande avslutningen på tour de ski!

Intensiva dagar för oss som sagt, men vi ser fram emot det verkligen och är sugna på att tävla i större tävlingar igen nu när vi återhämtat oss från Vasan! Carl Olander har SM-femmilen som ett av de större målen denna säsongen och vi har fått chansen att ställa några korta frågor till honom om tävlingarna som stundar:

Hur känns det inför tävlingarna som väntar?

Det känns bra tycker jag. Jag tycker att det ska bli riktigt kul att få tävla igen efter ett litet uppehåll efter Sverigecupen i Hudiksvall.

Hur har träningen gått för dig det senaste?

Tycker att det har gått bra. Har varit mycket fokus på mängd och uthållighet det senaste och det tycker jag har fungerat bra. Det har varit bra veckor sen den senaste cuphelgen.

Vi har förstått att SM femmilen (fristil) är ett av dina stora mål den här säsongen, hur sugen är du på att få ställa dig på startlinjen nu när det snart är dags??

Just nu är det väl lite skräckblandad förtjusning (klyschigt, jag vet) inför femmilen. Jag vet att det kommer att bli extremt jobbigt fysiskt och en riktig mental kamp att hålla uppe farten under andra halvan. Det kräver sitt pannben att åka femmil med individuell start. Samtidigt så är det min absolut bästa distans så någonstans tycker jag ändå att det är lite kul. Det blir min nionde femmil nu så jag känner mig trygg på hur jag ska hantera det. Är helt övertygad om att det kommer att bli en upplevelserik tävling...

Vi önskar Carl och de andra stort lycka till!!

Och förresten glöm inte att följa vloggen som Carl Olander bedriver, CO-vloggen! Varje tisdag lägger han ut ett  nytt avsnitt om sin träning och livet som elitsatsande skidåkare. Där han visar på hur det är att bedriva en elitsatsning samtidigt som han jobbar! Klicka på länken här så kommer ni direkt till hans Youtube kanal:  CO-vloggen

           Carl Olander (Foto: Malin Jonson)

Skribent: Andreas Viker
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info