Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävlingarna i Kalix avslutade, nu vidare mot Gällivare!

25 MAR 2019 15:43
  • Skapad: 25 MAR 2019 15:43

Sverigecupen för seniorer och juniorer är nu avslutad för denna säsongen! Kalix bjöd på varierat väder, med allt från strålande sol, kraftiga vindar och både snö och regn! Utmanande vallaväder kan man tänka då de var klassiska distanser både lördag och söndag. Men med grym service från vår eminenta coach Anders Buskqvist med hjälp av Annika Buskqvist löste detta strålande för oss och hade riktigt bra skidor alla tre dagar!

Fredag:

På fredagen var det sprint på schemat, där juniorerna gör finfina resultat! Ask gör sin bästa sprintprolog någonsin i Sverigecupsammanhang med sin 41:a plats och är nära avancemang. Vår ungdomsåkare Harald Ekenberg som inte ens blivit junior än blev smått otroliga 20:e man i kvalet och tog sig vidare till kvartsfinal, där han gjorde det väldigt bra, men fick se sig besegrad och utslagen.

På seniorsidan, där 89 åkare startade touren, gick tyvärr ingen vidare från prologen. Alfred var närmast med sin snöpliga 33:e plats… Carl, David och Andreas var otroligt jämna varandra och skiljde endast 1,5sek mellan dessa med placering 77, 81 resp. 82.

Lördag:

På lördagen körde juniorerna 15km där Harald och Ask fortsätter göra det riktigt bra. Harald slutar på en 31:a plats och Ask på en 42:a plats!

Seniorerna körde faktiskt för en gångs skull kortare än juniorerna, med 10km intervallstart. Alfred gör en av sitt bästa lopp för säsongen med en finfin 16:e plats! Riktigt kul för honom och han har väldigt hög högsta nivå där på sina bästa dagar är han bland de bästa i Sverige och kämpar om de allra främsta placeringarna. Carl fortsätter att leverera på en stabil hög nivå med en 52:a plats och Andreas åkte in på en 82:a plats. David tryckte på rejält i spåret denna dag och gör en av sina bästa tävlingar någonsin med en 56:e plats! Otroligt roligt!

Söndag:

På söndagen körde Ask och Harald distriktsstafett för Göteborg tillsammans med Hugo Hilmersson som tävlar för Göteborgs SK. Mot riktigt tufft motstånd krigar de in sig på en 19:e plats av 23 startande.

För seniorerna var de dags för en jaktstart baserat på de två tävlingarna dagarna innan. Alla var lite slitna från tävlingarna tidigare, men var sugna på att tävla. Jaktstart är en kul och tävlingsform där alla (förutom ledaren såklart) har någon att jaga hela tiden. Alla gör en stabil insats och slutade ungefär som den placering de startade på. Slutresultat på touren blev följande:

Alfred Buskqviskt: 25

Carl Olander: 53

David Thorell: 60

Andreas Viker: 76

Nu är Alfred, Andreas, Carl, Anders och Annika Buskqvist påväg till Gällivare för VW tour! Där även Karl Hjalmarsson ansluter till SM femilen!

 

Kör hårt och lycka till!

Skribent: Andreas Viker
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info