Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsresultat

09 SEP 2018 22:09
  • Skapad: 09 SEP 2018 22:09

Nu i helgen har ytterligare en deltävling i västsvenska rullskidscupen gått av stapeln. Denna gång stod Tidholms SOK Sisu för arrangemanget Tidaholmsloppet.

En fin tävling längs böljande landsvägar i fin miljö. Loppet kördes båda i tävlings och motionsklass, är tävlingsklass går på PU hjul och motionsklass på vanliga gummi 2:or.

I klassen H21 var det en hård kamp ändå in på mållinjen där GSK´s Tobias Westman lyckades snuva Johan Kanto (GSK) och Lars Ericsson (Nybro) på segern med ytterst liten marginal.

I klassen H40 vann Ulricehamnsåkaren Viktor Fritzon klart, men det blev en hård kamp ändå in på upploppet om andra platsen mellan IK Stern åkarna Anders Magnusson och David Ranfalk, där starke Magnusson taktiskt lyckades manövrera bort Ranfalk in i det sista.

Stern hade även deltagare i klassen D40, där vår starka Eleonor Öström återigen visade stark form och tog hem segern.

Så av tre deltagare från klubben lyckades vi gå hem med tre pallplatser, en mycket bra utdelning kan man tycka. Det hade dock vart roligare att fått se fler fina rödklädda åkare försvara klubbens färger i ännu fler klasser.

Officiellt resultat kan ni finna här:
http://ta.skidor.com/ResultFiles/2eb8e828-9052-4de6-acef-a08c7a0d91ec.pdf

Västsvenska rullskidscupen flyttar nästa helg till Skövde och Billingen, där det kommer bjudas på en minitour med backrace under lördagen och ett långlopp över 45km på söndagen.

Helgen därpå finns det fina möjligheter att återigen mäta sina krafter mot världseliten i Klarälvsloppet, ett tufft lopp över 90km.

Därefter kommer cupen att slå ner i Göteborg, med fina tävlingar i Göteborgs Rullskidsfestival. Ett ypperligt tillfälle att få bra sparring och träning på hemmaplan i gott sällskap av flera klubbkompisar.

Mer info om Västsvenska Rullskidscupen kan ni finna här, där finns info om kommande lopp och resultat från tidigare lopp.
http://www.rullcup.se/

Hoppas nu vi ser en stor röd armé som tillsammans tar sig an utmaningen att ta sig uppför Billingen kommande helg!

Skribent: David Ranfalk
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info