Hoppa till sidans innehåll

Framgångsrika tävlingar för IK Stern elit på rullskid-SM

03 JUL 2022 22:09
SM på rullskidor avgjordes under torsdagen och fredagen i Linköping i samband med SM-veckan. IK Stern hade totalt 8 åkare till start i herr- och damklass.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2022 22:09

Bäst gick det båda dagarna för Alfred Buskqvist och Kajsa Ekenberg då Alfred blev trea både på distansloppet över 20 km och sprinten, samtidigt som Kajsa, som ännu bara är 16 år, blev sexa respektive fyra i distans (15 km) och sprint. 

Utöver det så syntes klubben flitigt i SVT:s sändningar då åkarna var mycket aktiva i tävlingarna. Carl Olander låg en stund ensam i utbrytning och även Karl Hjalmarsson och Andreas Viker var uppe och satte färg på distansloppet. Dagen efter under sprinten så pratades det mycket om den kvartsfinal där Alfred Buskqvist, Harald Ekenberg och Gösta Malmström genomförde ett gemensamt taktiklopp vilket ledde till att alla tog sig vidare från den kvartsfinalen.

 

Ett mycket framgångsrikt deltagande för klubbens åkare. Deltagarna var i herrklassen Carl Olander, Andreas Viker, Karl Hjalmarsson, Alfred Buskqvist, Gösta Malmström och Harald Ekenberg. I damklassen hade klubben tidigare nämnda Kajsa Ekenberg tillsammans med Rebecca Lekberg.

Nästa större tävling är tävlingarna i samband med Alliansloppet. Vill ni följa elit-gänget kan ni göra det på Instagram (@ikstern_elit) och på Facebook. Självklart kan ni också följa åkarna själva på deras egna kanaler, både på Instagram och på Youtube!

Skribent: Pia Johansson
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info