Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Sternbladet nr 1 2014

bild1

Välkomna till det Nya Sternbladet!

För att stärka kommunikationen inom klubben återupplivar vi Sternbladet. Det gör vi i E-postformat och planerar att skicka ut det 3 - 4 gånger per år. Tanken är att ta upp aktuella händelser som kommer att ske eller som har skett, och att informera i viktiga frågor som berör klubben och dess medlemmar.

Nyhetsbrevet skickas ut med E-post till samtliga medlemmar som har en E-postadress inlagd i medlemsregistret medan de medlemmar som inte har anmält någon E-postadress har möjlighet att få Nyhetsbrevet skickat med vanlig post. Brevet ska inte ersätta IK Sterns hemsida utan vara ett komplement. Hemsidan är och förblir navet i klubbens informations- och kommunikationsflöde.

Vi är tacksamma för synpunkter/feedback och förslag till vad just du vill läsa om i nyhetsbrevet. Skicka detta till This is a mailto link.

 

På gång i klubben

Klubbgemensamt

För tredje året i rad ordnar IK Stern den uppskattade "Sterndagen". Vi välkomnar alla "Sternare" med familjer och vänner samt klubbens samarbetspartner till klubbstugan i Skatås söndagen den 21 september för att under några timmar umgås och ta del av vad IK Stern har att erbjuda. Vi rullar igång klockan 10 och avslutar klockan 15.

I år fyller IK Stern 80 år! Det tänker vi fira med ett tårtkalas och ett fyrfaldigt Hurra.

Program för Sterndagen den 21 september

 

10:00–11:30   Rullskidsintroduktion - Klassisk stil (föranmälan till kansliet, max 20 deltagare)
Rullskidsintroduktion - Skate (föranmälan till kansliet , max 15 deltagare)
10:30–11:30    Rullgrodorna (nybörjarträning rullskidor)
10:30  14:00
  "Prova på" Orientering
10:30–14:00    "Prova på" Cykelorientering (MTBO)
(Prova på MTBO, dvs mountainbikeorientering, eller kort och gott cykelorientering. Ta med din cykel till sterndagen även om det inte är en mountainbike du har. Klubben lägger att par banor med olika längd och svårhetsgrad, och lånar ut kartställ för cykelstyret. Bruk av cykelhjälm är obligatorisk! MTBO jättekul och du kan läsa om det på www.orientering.se/Grenar/Mountainbikeorientering
11:00–14:00  

"Prova på" Hjärt- Lungräddning - HLR-instruktör Annika Åkerberg

11:00–15:00
  Prova och beställ IK Sterns klubbkläder av Team Sportia och kanske även ett par rullskidor eller stavar av SkiGo (SkiGo lämnar 30 % rabatt vid beställning under Sterndagen). Ortopedtekniker Roger Bramfors tar emot beställningar på inlägg/fotbäddar till ett för dagen rabatterat pris.
11:30-11:50
 

"Skadeförebyggande åtgärder" - Lyssna till Annika Lindqvist, sjukgymnast, IFK Kliniken

12:00    IK Stern 80 år – Tårtkalas och ett fyrfaldigt Hurra!
 12:30–12:50  

"Att träna bröderna Tynell inför långa lopp!" – Lyssna till Christer Skog, tidigare bl.a. förbundskapten för Sveriges, Storbritanniens, Australiens och USAs längdskidslandslag

 13:00–13:30  

 Rullskidsuppvisning - Skidsektionens Ungdomsgrupp

13:30–14:00  

Utmana en ungdom på rullskidor!

14:00– 15:00  

"Prova på" rullskidor - Skidsektionens Ungdomsgrupp

Hela dagen  

Presentation av den nya skidanläggning i Kviberg som står klar 2015

Presentation av IK Sterns samarbetspartner

Lotteri med fina vinster

För de mindre barnen

 

Hela dagen   Hoppa i hoppborgen
11:30-11:50   Skattjakt (anmälan görs till kansliet senast klockan 11:15)

 

 

 

 

Sterns café och korvgrill håller öppet under dagen. Fika till självkostnadspris!

 

Presentation av Orienteringssektionen

(Av sektionens ordförande Bo Nilsson)

bild2

Orienterarna har träning varje torsdagkväll. Höstens träningar startade den 24 augusti och avslutas med två nattorienteringar i oktober.
 
Nybörjare och de som vill prova på orientering är alltid välkomna, unga som vuxna, och erbjuds personlig introduktion och hjälp när som helst vid träningarna. Vi har alltid tre banor av olika längder och svårighetsgrad. Efteråt fikar vi tillsammans. Några träningar sker ibland hemma hos någon medlem.
 
IK Stern arrangerar också motionsorientering för allmänheten i Skatås två gånger per år, i maj/juni och aug/sept.
 
Många Stern-orienterare tävlar varje helg, och även vid olika flerdagstävlingar, framför allt under sommaren. Våra yngsta tävlare är 10 år och de äldsta tillhör klassen D/H 80. Det är med stor entusiasm man träffas vid tävlingarna, och efter löpen diskuteras de olika vägvalen eller misstagen livligt.
 
I mars varje år brukar många av oss resa gemensamt på vårläger till Jylland där vi deltar i Jysk 2-dagars. Några Sternare brukar också deltaga i ”Mediterranean Orienteering Competition” (MOC) som arrangeras varje år i mars. På väg till årets evenemang deltog Henrik Hvoslef och Ulla Lindhe också i en 3-dagartävling i Slovenien. Henrik vann dessa tävlingar, medan Ulla ”slog-ben-igen” i Slovenien, och de fick åka hem igen.

I våras arrangerade IK Stern en etapp i Vårserien för ungdomar och i den serien deltog våra 10-åringar Thea Flogård och Hugo Norberg med fina resultat, liksom på en av höstens första tävlingar i Sandsjöbacka (Göteborg O-meetings 3-dagars), som gick i samma spännande terräng som IK Stern var med och arrangerade förra höstens SM i.
 
Sommaren bjöd på olika flerdagarstävlingar, såsom Gotlands 2+3-dagars, Hallands 3-dagars, samt O-ringen (”5 dagars”). Tretton Sternare reste till Kristianstad för att deltaga i årets O-ringen-arrangemang som hade ca 24000 deltagare. Ulla Lindhe fick en etappseger. Vi bodde i tält/husbil/husvagn i den stora tältstaden, med fantastiskt skön samvaro och fint väder hela tiden.
 
I höst åker många till Bornholm för att vara med i ”Höst Open” (2 dagar), medan en del reser till Brasilien för att deltaga i Veteran-VM.

Presentation av Skidsektionen

(av sektionens ordförande Bert Carlsson)

Vuxna

bild3

Sternare i Marcialonga

Skidsektionen består nu av drygt tusen medlemmar. Av dessa tävlar ca: 750 stycken. Omkring 700 deltar under vasaloppsveckan och av dessa ca 400 i Vasaloppet.  

De första dagarna i september börjar sektionens omfattande barmarks- och snöträning, inklusive flera läger. Särskilt populära är tisdagsträningarna som engagerar upp till hundra deltagare varje gång. Tisdagens barmarksträning börjar kl.18.30 vid klubbstuga nummer 9 i Skatås och leds av flera tränare som delar upp deltagarna i fyra olika grupper utifrån deltagarnas respektive förmåga. Skulle vi ha tillgång till natursnö eller konstgjord sådan sker träningen på denna och inte på barmark. Då givetvis på skidor. Sektionen har också en omfattande rullskidträning. Även den startar i början av september. Det finns angivet på IK Sterns hemsida var och när de olika grupperna tränar. Klubben har fyra olika rullskidsgrupper som leds av flera tränare. En speciell damgrupp, en nybörjargrupp, en mellangrupp och en avancerad. Varje onsdag kl. 18.00 erbjuds skidgymnastik med styrketräning i Ånässkolan.  

Samtliga medlemmar får via posten under september ett informationshäfte med träningstider mm samt inbjudan till klubbens olika läger och resepaket. I november blir det första tvådagars snöläger i Torsby skidtunnel. Information om detta finns på hemsidans kalender. Nästa snöläger är i januari och förläggs till Långberget i norra Värmland, även mer om det på hemsidan och i informationshäftet. IK Stern har även ett resepaket till tävlingarna i Marcialonga i Italien i slutet av januari. Den resan är redan fulltecknad. Två veckor före Vasaloppet arrangerar klubben resepaket lördag/söndag till Skinnarloppet i Malung. En vecka före Vasaloppet arrangerar vi ett resepaket till Öppet Spår och i samband med Vasaloppet 2015 arrangeras flera resepaket dit.   

 

Ungdomar

bild4

Ungdomar i barmarksträning

Allt vad som sagts ovan gäller vuxna.  Klubben har också en stor verksamhet för ungdomar från 8 år till och med 16 år. Från och med september har vi varje onsdag träning för ungdomarna, dessa leds av speciella ungdomstränare. Tid och plats publiceras på hemsidan. Ungdomarna har också speciella träningsläger på barmark eller snö, mer om detta på hemsidan.

 

Tävlingar

satsning har möjliggjorts genom vår sponsor ”Prové. Vi har fler sponsorer och genom dessa kan vi få rabatter på skidutrustning, kläder mm.
SpePå tävlingssidan har klubben några elitåkare på rullskidor och på snö. När det gäller rullskidor blev IK Stern svenska mästare i stafetten under SM-veckan i Borås sommaren 2014! Rullskidssäsongen pågår vår, sommar och höst med många nationella och internationella tävlingar. Det kan nämnas att IK Stern har två stycken åkare som representerar Sverige i svenska landslaget i Världscupen på rullskidor (Samuel Norlén och Alfred Buskqvist).
Samuel Norlén, Tobias Westman, Carl Olander och Alfred Buskqvist är våra främsta åkare på rullskidor och på snö.
Genom att klubben har haft ungdomsverksamhet i flera år har vi nu fått fram flera duktiga och lovande ungdomar. Tävlingsverksamheten för dessa  ungdomar och juniorer är omfattande. Det kan även nämnas har vi ett pågående projekt tillsammans med stiftelsen Friends med syfte att motverka mobbing. Denna ciellt kan nämnas att vår sponsor Team Sportia på Backaplan ger oss 15 % rabatt på hela sortimentet och 20 % på artiklar relaterade till skid- och rullskidåkning, året runt.

 


KLUBBSTYRELSEN INFORMERAR

Beslut på extra årsmöte

På ett extra årsmöte den 19 augusti beslutades enligt styrelsens förslag om ett ändrat verksamhets- och räkenskapsår. Från och med den 1 januari 2016 ska IK Sterns verksamhets- och räkenskapsår vara tiden från och med den 1 januari till och med den 31 december. Som en följd av detta beslutades att nästkommande verksamhets- och räkenskapsår förlängs från och med 1 november 2014 till och med den 31 december 2015.

På det extra årsmötet fattades även beslut om medlemsavgiften för verksamhetsåret 2015.

För 2015 blir avgiften:

 

- Vuxen 400 kr

 

- Barn och ungdom (t.o.m. 19 år) 100 kr

 

- Senior (över 70 år) 200 kr

 

- Familj (två vuxna och minst ett barn) 800 kr

 

Nytt kök i klubbstugan

Ett helt nytt kök har byggts upp i klubbstugan. Unders Lars Homqvists samordning har flera medlemmar lagt många timmar av sin fritid på att under sommarmånaderna hjälpa till med rivning, målning samt uppbyggnad av det nya köket. Ett kök som fått en förbättrad planlösning och även försetts med diskmaskin. Styrelsen vill rikta ett stort tack till er alla! Det är tack vare ideella insatser som dessa vi med begränsad budget kan hålla en bra standard på vår klubbstuga.

Övrigt

Gå gärna in på IK Sterns hemsida www.ikstern.se under ”OM KLUBBEN”. Där kan du läsa om IK Sterns historik, kontaktinformation till kansli och styrelser, stadgar, mm.

 

Kontakt:                                          This is a mailto link

IK Stern - Skidor | IK Stern, Skatås Motionscentrum 41655 Göteborg | 031252605 |