Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Vasaloppet


Anmälan till Vasaloppet 2023 kommer inom kort!

Upplägget kommer till stor del likna det 2022, se nedan

Resepaket till Tjejvasan 2022

Resepaket till Vasaloppet 2022

(Obs! Resepaketen omfattar inte någon startplats till själva loppet!)

Paket 1:
5 mars till 6 mars 2022 (lördag till söndag)
(en buss med ca 20 åkarplatser samt plats för IK Sterns funktionärstrupp)

Omfattar resa Göteborg-Mora-Göteborg, logi en natt i Mora samt resa Mora-Sälen på morgonen före loppet samt service på IK Sterns kontroller
Kostnad: 1600 kr.

Paket 2:
5 mars till 7 mars 2022 (lördag till måndag)
(en buss med ca 45 platser)

Omfattar resa Göteborg-Mora-Göteborg, logi i Mora två nätter samt resa Mora-Sälen på morgonen före loppet samt service på IK Sterns kontroller
Kostnad: 1950 kr

Paket 3:

5 mars till 6 mars 2022 (lördag-söndag)
(två bussar med ca 90 platser)

Omfattar resa Göteborg-Sälen, logi i Sälens skola en natt (samt lån av madrass), resa till startplatsen på morgonen före loppet och Mora-Göteborg samt service på IK Sterns kontroller under loppet.
Kostnad: 1830 kr

Avresa
Avresan sker den 5 mars 2022 från parkeringen utanför butiken Elgiganten på Backaplan. 
Vi lastar bussarna 7.45 och bussarna lämnar Göteborg 8.00.

Anmälan

Så här anmäler du dig: 
1) Du behöver vara medlem för att kunna boka och resa med oss (bokning nu möjlig för nya medlemmar som blir medlemmar direkt på 2022). Information om medlemskap finns här:
https://www.ikstern.se/BLIMEDLEM/.

2) Fyll i anmälningsformuläret i länken

3) Fakturan på anmälningsavgiften kommer till dig via e-post inom tre dagar.

Obs! Avsändaradressen för fakturan är This is a mailto link

4) Betala in avgiften för resan direkt när du fått fakturan.

5) Cirka en vecka före avresa mejlas ett PM med mer info om resan till dig.

Obs! IK Stern har ett paketpris för resan och detta kan inte reduceras om man inte önskar nyttja alla delar av resan.  

Vid avbokning
Obs! Vid en avbokning kan IK Stern endast göra en återbetalning för paketet om du eller vi lyckas sälja paketet till någon annan eller motsvarande den del vi eventuellt tillåts boka av. 

Vid inställelse av resa på grund av snöbrist, pandemi, eller annan händelse som klubben rimligen inte kan råda över, kan endast den del av resepaketsavgiften återbetalas som klubben inte har någon kostnad för.

Vi rekommenderar dig som deltagare att skaffa ett avbokningsskydd via det försäkringsbolag där du har din hemförsäkring. De flesta hemförsäkringar kan kompletteras med ett tillägg för avbokningsskydd (för samtliga resor som görs under året) och priset för ett sådant tillägg brukar vara högst överkomligt.

Bussresa
Resan sker med modern helturistbuss och beräknas ta ca sju timmar inklusive ett ca en timmas långt stopp för mat (vi gör ett stopp för mat även på hemvägen). Ankomsten till Mora/Sälen är beräknad till ca 15.00. Om du tror att du kommer att gå i mål senare än 18.00 (om du kör på över 10 timmar) bör du välja alternativet med två övernattningar i Mora eftersom rådande regler för chaufförernas körtider begränsar hur länge den sista bussen kan vänta på åkarna söndag kväll. Första bussen går hem ca 18.00, den andra ca 19.00 och den sista 21.00. Första bussen är åter i Göteborg ca 01.00, den andra bussen ca. 02.00 och den sista ca 04.00. Den fjärde bussen, för de som har två övernattningar, går hem 08.00 måndag morgon och beräknas vara hemma ca 15.00 i Göteborg.

Boende

Paket 1 och 2

Vi övernattar på golvet i skolsalar i Mora gymnasium som är beläget 1,3 km från centrum. Tag med liggunderlag/luftmadrass, kudde, örngott och sovsäck.

Paket 3

Övernattning i skolsal i Sälens skola. Sovplatsen är på hårt underlag men lån av madrass ingår. Medtag kudde, örngott och sovsäck.

Vallningsservice för paket 1, 2 och 3
IK Stern ordnar vallningsservice utanför förläggningarna i Mora och Sälen precis som tidigare år. Vallning betalas kontant på plats och behöver inte förbokas.

Covid-19
IK Sterns klubbstyrelse fattade i augusti 2021 beslut om att man måste vara fullvaccinerad med två vaccinationsdoser för att få delta i läger och resepaket säsongen 2021-2022. Från 1 januari 2022 gäller att samtliga deltagare i IK Sterns läger och resepaket måste visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid påstigning på läger- eller resepaketsbuss för att få delta i resan. Ansluter man till logiplatsen på annat sätt ska man visa upp vaccinationsbeviset för någon av IK Sterns bussvärdar/platschef direkt vid ankomst till förläggningen.

IK Sterns egna kontroller
På de tre kontrollerna erbjuds t.ex. sportdryck, kexchoklad, apelsinklyftor och saltgurka (exakt utbud kan variera). Vi lånar även ut reservstavar, ordnar omplåstring samt tar emot klädesplagg (måste vara tydligt märkta med namn och mobilnummer). Dessutom kan vi vid behov hjälpa till med fästvallning.

De som väljer att nyttja IK Sterns resepaket till Vasaloppet får sin märklapp (bevis på betald serviceavgift) på bussen. Övriga som betalt avgiften får den hemskickad ca 2 veckor före loppet tillsammans med information om hur märklappen ska fästas på nummerlappen.

Kontrollernas placering

Kontroll 1 vid Tennänget
Vår första kontroll ligger mellan Mångsbodarna och Risberg (62 km kvar till mål, höger sida).

Kontroll 2 vid Evertsbergssjöarna
Vår andra och största kontroll ligger ca 20 minuter före Evertsberg (49 km kvar till mål, höger sida).

Kontroll 3 vid Vasslan
Vår tredje och sista kontroll ligger vid Vasslan (36 km kr till mål, höger sida).

Ett funktionärsuppdrag att minnas hela livet!

Vi har egna kontrollstationer under loppet och arbetet med att förbereda kontrollerna inleds i november månad. Bland annat ska all kontrollutrustning gås igenom, sortimentet av dryck och fika bestämmas och hyrbilar beställas. Senare ska allt packas i rätt lådor för att på den stora dagen kunna packas upp på rätt kontroll och erbjudas åkarna. Det är mycket att tänka på och vi försöker att bli bättre på något varje år med hjälp av den respons vi får efter loppet. Om du känner någon som skulle vilja vara med och hjälpa till någon timme på hemmaplan före eller efter loppet, alternativt bemanna en kontroll under loppet, så tipsa gärna om detta uppskattade uppdrag. Det är härligt att vara med i Sterngemenskapen och kul att serva alla tacksamma åkare. Du når oss via e-postadressen This is a mailto link

Uppdaterad: 31 AUG 2018 11:43 Skribent: Laila Andersson
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info