Hoppa till sidans innehåll

Teknikläger på Långberget


Teknikläger på Långberget i januari 2022

IK Stern arrangerar denna säsong två teknikläger för klassisk längdåkning på Långberget. Våra instruktörer hjälper dig att förbättra åktekniken och ger tips och råd om hur du kan förbereda dig inför vinterns långlopp. Under lägret 13–16 januari ges preliminärt möjlighet att delta i ett lopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Datum
6–9 januari (på detta läger erbjuds instruktion i grupp 1 samt grupp 2a och grupp 2b)

13–16 januari (på detta läger erbjuds instruktion i grupp 1, 2 och 3)

Avresa: Lastning av buss 7.45 och avresa 8.00 från parkeringen utanför butiken Elgiganten på Backaplan.

Hemresa: 13.00 från Långberget. Framkomst Göteborg ca 21.00 utanför butiken Elgiganten på Backaplan.

Antal platser: 42 platser

Paketet omfattar resa Göteborg–Långberget–Göteborg i modern helturistbuss, logi i Sportrum tre nätter (lakan, handdukar och slutstädning ingår ej), frukostar, luncher och middagar på anläggningen, två pass med teknikinstruktion samt filmning och videoanalys av din åkteknik.

Kostnad: 4300 kr

Anmälan

Så här anmäler du dig

1) Du behöver vara medlem för att kunna boka (bokning nu möjlig för nya medlemmar som blir medlemmar direkt på 2022). Info om hur du löser medlemskap finns på fliken Bli medlem.

2) Fyll i anmälningsformuläret i länken.

3) Fakturan på anmälningsavgiften kommer till dig via e-post inom tre dagar.
Obs! Avsändaradressen för fakturan är This is a mailto link.

3) Betala in anmälningsavgiften på 1300 kr direkt när du fått fakturan.

4) I slutet av oktober kommer en faktura på slutbetalningen (det återstående beloppet). Denna faktura ska vara betald senast den 15 november 2021. 

4) Cirka två veckor före avresa mejlas ett PM med info om resan till dig.

Obs! IK Stern har ett paketpris för lägret, inklusive busskostnaden, och totalpriset kan därför inte reduceras om du väljer att resa på annat sätt än med våra bussar.

Avbokning

IK Stern kan endast göra en återbetalning för paketet om du eller vi lyckas sälja paketet till någon annan eller för den del vi eventuellt tillåts boka av. Klubben tar ut en avbokningsavgift på 300 kr.

Vid inställelse av resa på grund av snöbrist, pandemi, eller annan händelse som klubben rimligen inte kan råda över, kan endast den del av resepaketsavgiften återbetalas som klubben inte har någon kostnad för.
 
Långberget erbjuder viss snögaranti från 1 december. Vid snöbrist eller annan hotellrelaterad force majeure gäller snöbristgaranti enligt Långbergets Sporthotells allmänna villkor. Avbeställningsavgiften till Långberget vid force majeure uppskattas bli ca 350 kr och betalas av deltagaren.

Vi rekommenderar dig som deltagare att skaffa ett avbokningsskydd via det försäkringsbolag där du har din hemförsäkring. De flesta hemförsäkringar kan kompletteras med ett tillägg för avbokningsskydd (för samtliga resor som görs under året) och priset för ett sådant tillägg brukar vara högst överkomligt.

Träningspass med instruktion

Instruktion under två förmiddagar samt videoanalys. Deltagarna delas in i grupper beroende på förkunskaper i teknik:

Klassisk teknik
Klassisk teknik grupp 1 – inga förkunskaper krävs.
Klassisk teknik grupp 2 – du som kan grunderna i de fyra växlarna (skillnaden mellan en grupp 2a och grupp 2b är främst att ett högre tempo hålls vid förflyttningar mellan övningsplatserna).
Klassisk teknik grupp 3 – du som har god teknik i de fyra växlarna.

Boende

För att få lägsta pris är vi inkvarterade i s.k. Sportrum. Detta innebär att du själv tar med lakanset och handduk osv. samt att du på avresedagen själv städar rummet. Mot en extra kostnad går det att få rummet städat av hotellets personal. Beställning och betalning för rumsstädning gör du i så fall i hotellreceptionen på ankomstdagen. Vi bor huvudsakligen i 2- och 3-bäddsrum med dusch. Ofta är det ordinarie 2-bäddsrum med bäddsoffa som omvandlas till 3-bäddsrum. I eventuella 4-bäddsrum har bäddsoffan plats för två personer i separata bäddar. Rumsfördelningen görs i december med era anmälningar som utgångspunkt. 

Det finns 22 platser i dubbelrum och 20 platser i 3- och 4-bäddsrum.

Vallningsrum, torkrum för kläder, bastu m.m.

Vallningsrum, förvaringsrum för skidor, torkrum, bastu och konferensrum finns i källarplanet.

Måltider

Måltiderna intas i hotellets matsal. Eventuell matallergi måste meddelas vid anmälan så att hotellet kan meddelas i god tid.

Vallning

Preliminärt kommer vi att kunna erbjuda vallning med fästvalla och glidvalla mot betalning på hotellet.

Mer information om Långberget

Långbergets skidanläggning ligger i Sysslebäck i norra Värmland på 630 meters höjd över havet. Anläggningen har upp till 63 km preparerade skidspår (varav 8 km är elljusspår med konstsnöanläggning).
Mer information om Långberget:
www.langberget.se.

Covid-19
IK Sterns klubbstyrelse fattade i augusti 2021 beslut om att man måste vara fullvaccinerad med två vaccinationsdoser för att få delta i läger och resepaket säsongen 2021-2022. Från 1 januari 2022 gäller att samtliga deltagare i IK Sterns läger och resepaket måste visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid påstigning på läger- eller resepaketsbuss för att få delta i resan. Ansluter man till logiplatsen på annat sätt ska man visa upp vaccinationsbeviset för någon av IK Sterns bussvärdar/platschef direkt vid ankomst till förläggningen.

Välkommen med till vackra Långberget!

Anmäl dig här! 

Foto: Laila Andersson

Uppdaterad: 16 JUN 2021 23:21 Skribent: Laila Andersson
E-post: Adressen Gömd

Guldsponsorer 

  

Silversponsorer 

Logotyp Madshus i rött och text i svart

Udens logga

 

Bronssponsorer & Hjärtesponsorer

Alliansloppet

Beso

Castellum 

Logo Fastighetsakademin i orange med vit bakgrund

La Diagonella

Långberget

Team häsla & friskvård

Torsby skidtunnel & sportcenter

Valbergsängen

Postadress:
IK Stern - Skidor
IK Stern, Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Besöksadress:
IK Stern, Skatås Motionscentrum, Stuga 9 (Skidåkaren 7)
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031252605
Fax: 031252605
E-post: This is a mailto link

Se all info