SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Säsongspremiär för IK Stern elit
2023-11-16 16:26
Harald Ekenberg och Alfred Buskqvist

Under helgen 17-19/11 äger den svenska premiären rum i Gällivare i samband med Gällivarepremiären. IK Stern elit är på plats med två åkare för en premiär med nerver, både på utanför spåret.

Den svenska premiären arrangeras vartannat år i Bruksvallarna och vartannat år i Gällivare. I år är det Gällivares tur och Stern har två åkare på plats genom Alfred Buskqvist och Harald Ekenberg. Klubbens nyförvärv Nils Sjöberg har tyvärr blivit sjuk och tvingats ställa in helgens tävlingar.

 

Harald, som redan smygstartat säsongen vid den finska premiären i Muonio, kommer direkt från lägret i samma ort (läs gärna om det här) och Alfred anslöt under onsdagen från Östersund tillsammans med föräldrarna Anders och Annika som kommer att vara som ledare under helgen.

 

Precis som för alla andra åkare så är det alltid nervöst inför premiären. För första gången blir det tävling i skarpt läge och genom det ett kvitto på hur träningen har gått under sommaren och hösten. En ny och speciell aspekt i år är även det förbud mot fluorvalla som införs inför den här säsongen som skapar en extra osäkerhet då det är nya produkter som används och kontroller av skidor som är nytt för i år. 

 

Tävlingsprogrammet är som följer:

  • Fredag 17/11: sprint, klassisk stil
  • Lördag 18/11: 10 km, klassisk stil
  • Söndag 19/11: 10 km, fri stil

Alla tävlingar kommer att sändas i SVT. Följ också gärna med på Instagram (@ikstern_elit)!

 

  

 
Sponsorer