SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Om IK Stern elit

Bakgrund

IK Stern elit startades inför säsongen 2018/2019 med målet att etablera IK Stern som en av de ledande skidklubbarna i Sverige. Grundtanken med verksamheten är att ge unga, lovande skidåkare att fortsätta sin elitsatsning i längd- och rullskidor i en göteborgsförankrad förening samt att ungdomar ska komma närmare de elitaktiva åkarna från regionen. 

 

Verksamheten startades inför vintern 2018/2019 av Anders Buskqvist, själv elitaktiv i klubben under framförallt 80-talet. Efter många år som ungdomsledare i klubben var tanken att de tidigare ungdomarna, som nu nått seniorålder, inte skulle försvinna till andra klubbar för sin vidare satsning. Elitverksamheten har sedan starten bland annat gett klubben representant i världscupen i längdskidor, totalseger i sprintcupen i långsloppsvärldscupen Ski classics samt pallplatser i rullskidsvärldscupen och ett VM-guld i teamsprint på rullskidor.

 

Teamet

Samtliga av åkarna i IK Stern elit är uppvuxna i Göteborg med omnejd och fostrade i göteborgsbaserade klubbar. Idag bor de på annan ort för bland annat skidgymnasium, universitetsstudier och för att få bättre förutsättningar i sin träningsvardag.

 

De drivande bakom verksamheten består delvis av tidigare aktiva åkare i elitteamet. Gemensamt för samtliga är dock ett stort intresse för längdskidåkning och en vilja att Göteborg ska vara representerat i skid-Sverige. 

 

Markservice på tävlingar sköts av engagerade föräldrar till åkarna. Det handlar om vallning och annan stöttning som krävs för att åkarna ska prestera på sitt allra bästa.

 
Sponsorer