Gålå - Anmälan åter öppen. Skinnarloppet - förlängd anmälan.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Fotboll
Bli medlem i Idrottsklubben Stern
Bli medlem 2024
Välkommen till IK Stern!

Göteborgs största och mest erfarna klubb för orientering, längdskidor och skidskytte

Skidor-Elit
Smypremiär i långlopp för Alfred Buskqvist
2023-11-27 18:03, Skidor-Elit

Under föregående lördag arrangerade långloppseamet Lager 157 skiteam en smygpremiär av långloppssäsongen i Edsåsdalen. IK Stern var representerad av Alfred Buskqvist som, tillsammans med sitt lag Team Ramudden, tjuvstartade långloppssäsongen.

Vauhti Vallakväll onsd 29 november kl 18:00 i Klubbstugan
2023-11-24 14:27
OBS! Vallakvällen visar vi via Teams möte.
1 Klicka på eller kopiera länken nedan
2. Öppna länken i ett nytt fönster i din webläsare
3. Anslut till mötet
4 Sätt din mikrofon på mute så du inte hörs
5 Ställ dina frågor genom att räcka upp handen i chat
 
Onsdagen den 29 november arrangerar vi en träff angående vallor och vallning i Sternstugan tillsammans med vår sponsor Vauhti. Kl. 18 blir det en genomgång för nybörjare. Hur man vallar samt vilka vallor och vilken utrustning man behöver för olika ambitionsnivåer. Efter genomgången finns tid att ställa frågor.
 
Kl. 19 blir det en genomgång för dem som är intresserad av lite mer avancerad vallning och race-vallning.
 
Under kvällen bjuder vi förstås på lite fika!
 
Andreas Forneman från Vauhti kommer att hålla förevisningarna via video så det finns också möjlighet att följa detta hemifrån. Men det är förstås roligare att komma till stugan för lite snack med någon av våra vallningserfarna medlemmar.
 
Märk väl att det råder förbud fr.o.m. denna säsong att använda vallor som innehåller flour. Därför behöver många skaffa nya vallor och dessutom veta hur man rengör sina skidor och sin vallautrustning för att inte få kvar några fluorrester under skidorna.
 
Dessutom vill vi påtala att, (hoppas ni inte besvikna) även om man köpt s.k. vallningsfria skidor så bör fästzonen rengöras ibland och framförallt behöver glidzonerna vallas precis som på traditionella skidor. Med andra ord finns all anledning för den som åker på ”vallningsfria” skidor att vara med på detta evenemang.
 
 
Väl mött!
 
Med vänlig hälsning
Henrik Johansson
Klubbkläder inför vintern - Ny chans att beställa!
2023-11-16 18:30

Många beställde våra nydesignade klubbkläder i höstens klubbshop hos TRIMTEX, kul!
Då efterfrågan även efter shopens stängning har varit stor kör vi nu ytterligare ett tillfälle att beställa.
Se gärna nedan beskrivning av de olika artiklarna i kollektionen innan du beställer.


Skateintro - Skidome torsd 23/11 kl 18:00
2023-11-16 18:00

Välkomna på skateintro torsdag den 23 november i Skidome. Introduktionen passar er som har grundteknik i klassisk skidåkning och nu vill testa att åka skate. Vi samlas i Skidome klockan 18.00 torsdagen den 23 november. Introduktionen är gratis för medlemmar men man får själv lösa inträde till Skidome och eventuellt hyra skateskidor där (https://www.skidome.ski/skidomeshopen/). 

 

Om man är van skidåkare går det att prova skate med vanliga klassiska skidor och pjäxor men man behöver ta bort fästvallan. Givetvis är det bättre och lättare om man har riktiga skateskidor och skate- eller kombi-pjäxor. Ju styvare sula på pjäxan desto bättre.

 

Skinskidor fungerar INTE. Normalt har man ca 10 cm längre stavar när man kör skate än vad man har när man kör klassisk stil.

 

Vi kommer att gå igenom de olika växlarna i skate och göra övningar för att ni ska kunna fortsätta träna på egen hand. Ingen föranmälan.

 

Välkomna!

 

Skidledare Magnus och Ida

Skidor-Elit
Säsongspremiär för IK Stern elit
2023-11-16 16:26, Skidor-Elit
Harald Ekenberg och Alfred Buskqvist

Under helgen 17-19/11 äger den svenska premiären rum i Gällivare i samband med Gällivarepremiären. IK Stern elit är på plats med två åkare för en premiär med nerver, både på utanför spåret.

Bli medlem 2024
Nyheter från vår verksamhet
Skidor-Vuxen, 20/11 19:22 
Skidor-Elit, 16/11 16:26 
Skidor-Elit, 14/11 09:12 
Skidor-Elit, 08/11 08:59 
Skidor-Elit, 30/10 08:28 
 
Sponsorer