SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Välkommen till rullskidåkarna!

Vi är många som åker rullskidor inför skidsäsongen. Vi har träningar i flera grupper på olika nivåer.

 

Välkommen att träna med oss!

 

Vi har nu fyra rullskidgrupper. Normalt drar grupperna igång säsongen i april och kör fram till midsommar för att sedan ta uppehåll under sommaren. På hösten startar vi i september och kör fram till och med november. Vissa grupper framför allt grupp 3 brukar tjuvstarta och förlänga säsongerna lite. Under vintermånaderna kör vi ingen gemensam rullskidträning men det körs skidor i Skidome eller utomhus om det går.

 

Grupp 1 kör normalt träning med utgångspunkt från IK Sterns stuga i Skatås och kör mycket teknikträning men kör också en del intervallträning. Denna grupp passar alla som vill slipa på tekniken både nybörjare och medelgoda åkare. Normalt kan man även låna rullskidor. Gruppen kommer under hösten köra på måndagar 18:00-19:30.

 

Grupp 2 kör normalt intervaller och någon gång ibland något teknikpass.  Kravet för att vara med är att man kan grunderna och kan ta sig ner för de backar där vi kör intervaller, exempelvis från Delsjöns badplats ner till Delsjövägen. Det är ganska stor spridning på farten i gruppen men då vi kör intervaller gör det inte så mycket. Gruppen kör på olika ställen men oftast i de Östra delarna av Göteborg. Gruppen kommer under hösten köra på onsdagar 18:00-19:30.

 

Grupp 3 är gruppen för elitmotionererna. I denna grupp ställs det större krav på att man kan åka rullskidor och att man kan hålla ett högt tempo. Normalt körs det intervaller på olika ställen i Göteborgsområdet. Många i gruppen är också med i satsningen Pro Training som ni kan läs om på annan plats. Gruppen kör pass på olika dagar i veckan men huvuddagen är tisdagar 18:00-19:30.

 

Damgruppen är en medelgrupp och som namnet antyder så är gruppen bara för kvinnor. De kör normalt intervaller på olika ställen i Göteborgsområdet. Gruppen kommer under hösten köra på måndagar 18:00-19:30.

 

Ni hittar alla träningspassen i kalendern på hemsidan eller i telefonen i appen, SportAdmin (För att se träningarna i appen måste någon tränare läga upp er i gruppen/grupperna ni vill få information om). OBS vi har precis börjat använda SportAdmin så alla träningar är inte upplagda ännu. Innan vi helt kommit igång med SportAdming lägger vi också upp information om träningarna i Facebookgruppen "IK Stern Skidor - Längd och Rullskidor".

 

Träningarna är öppna för alla medlemmar i IK Stern men ni får gärna komma och prova på någon gång utan att vara medlem. Även ni som tillfälligt gästar Göteborg får förstås vara med.

 

Hjälm och kläder som syns är obligatoriskt i alla grupper.

Rullskidor - Introduktion onsdag 6 september 18:30-20:00 , Klubbstugan
2023-09-03 22:52

Välkomna till rullskidor introduktion onsdag den 6:e september 18:30-20:00, IK Sterns klubbstuga. Tag gärna med en kompis. Alla är välkomna, även icke medlemmar. Vi går igenom alla växlarna, broms, sväng mm.


Utrustning: Rullskidor, hjälm, stavar, pjäxor, reflexväst

Rullskidor finns att låna

Tränare är Henrik Johnsson och Ida Andersson

Föranmälan till ik.stern@telia.com


Varmt Välkomna!

Rullskidevent med Pölder 29 maj
2023-04-10 13:47
Besök från Pölder Sport i IK Sterns klubbstuga den 29 maj kl. 16.00‒20.00.

IK Stern och Pölder Sport har ett fint samarbete. För att fira detta kommer Kalle och Björn från Pölder Sport och besöker oss i våran klubbstuga i Skatås för att ha ett rullskidevent. Här kommer vi att få en exklusiv möjlighet att höra vad deras specialister tycker om de olika modellerna, testa dessa och även ställa frågor.

Passa på och varmt välkomna!

styrelsen

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer