SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
IK Stern elit på snö i Torsby
2023-10-30 08:28
Explosivitetsträning med impulsdrag i skejt. Harald Ekenberg i banan och Carl Olander filmar teknik.

Under tre dagar mellan 20-22/10 var stora delar av IK Sterns elitlag på läger i Torsby tillsammans med delar av ungdomsgruppen. Under ledning av Carl Olander och Jonas Johansson genomfördes fem pass på snö i tunneln med stort fokus på teknik och snövana.

 

De första åkarna anlände till Torsby redan på fredag eftermiddag och genomförde då ett skejtpass i tunneln tillsammans med några av klubbens åkare som bor i och studerar på skidgymnasiet i Torsby. Resterande lägerdeltagare anslöt senare på kvällen och gruppen var därmed fulltalig med ca 15 personer, inklusive en av två nyförvärv till klubben (presenteras under veckan på instagram). Extra roligt var det att ungdomar från de andra skidklubbarna i Göteborg ville följa med och därmed stärka den redan starka gemenskapen över klubbgränserna

 

De pass som genomfördes hade tydlig inriktning på snö- och skidvana inför den stundande säsongspremiären. Mycket tid utan stavar och olika övningar för att aktivera och hitta träffen och flytet i skidåkningen, vilket är väldigt viktigt i övergången från barmark till snö. Två pass ägnades också till att hitta träffen i hög fart och att förbättra explosiviteten genom impulsdrag på ca 15 sekunder med maximal insats.  

 

De sista veckorna inför den nationella premiären i Gällivare kommer åkarna att spendera lite olika. Harald Ekenberg kommer att åka på läger till norra Finland med sin träningsgrupp Utvecklingsmiljö Väst Ulricehamn för att sen åka direkt till Gällivare medan några kommer lägga några dagar på Idre fjäll. Dessutom är det inte långt borta innan skidspåren öppnar i Östersund där flera av klubbens åkare bor och tränar. Häng med på våra sociala medier för följa med under säsongen som kommer!

 
Sponsorer