SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
IK Stern elit förstärker
2023-11-08 08:59
Axel Sandberg och Nils Sjöberg

Inför den kommande säsongen har IK Stern elit förstärkt med två nya åkare. Det är Axel Sandberg och Nils Sjöberg som båda ansluter från OK Landehof och förstärker teamet.

 

Axel Sanberg är född 2004 och uppvuxen i Mölndal men bor idag i Torsby där han studerar på skidgymnasiet tillsammans med de nya klubbkompisarna Sidor Nordling och My och Nike Werner. Axel har vunnit JSM-guld i rullskidor och varit bland de 20 bästa i den svenska juniorcupen Bauhaus cup och gör under vintern som kommer gör Axel sin sista säsong som junior. Trots att Axel är ny i klubben har han redan hunnit varit med och representerat då han var med och hjälpte till under utrustningsdagen i Skidome för några veckor sen.

 

Tillsammans med Axel ansluter också Nils Sjöberg till teamet. Nils har precis fyllt 20 och är uppvuxen i Mölnlycke. I augusti flyttade han till Östersund, där flera i elitverksamheten redan bor, för att studera sportteknologi på Mittuniversitetet. Nils gör i vinter sin första säsong om senior och gör därmed Harald Ekenberg mycket värdefullt sällskap i Ford Smart energy cup, där Harald annars hade varit ensam sternare. Nils har flera gånger tagit poäng i Bauhaus cup och deltog på det nyligen genomförda lägret i Torsby.

 

Vi hälsar Axel och Nils varmt välkomna till IK Stern och ser med stor glädje fram emot kommnde vinter. Ni kan följa killarna på instagram på @axel.sandberg_ och @nilssjoberg03. Missa inte att följa teamet på @ikstern_elit!

 
Sponsorer