SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Harald Ekenberg på läger i Muonio
2023-11-14 09:12
Harald Ekenberg i Muonio, Finland

Med bara några dagar kvar tills dess att den svenska skidsäsongen drar igång börjar åkarna förbereda sig för fullt. IK Sterns Harald Ekenberg har under den gångna veckan befunnit sig i finska Muonio för de sista förberedelserna inför vintern.

Muonio ligger ungefär 25 mil (fågelvägen) norr om Haparanda på den finska sidan och är en klassisk ort för tidig skidåkning och säsongspremiärer. Harald Ekenberg har under den gångna veckan varit där på läger tillsammans med Utvecklingsmiljö väst Ulricehamn, som är den träningsgrupp han tillhör. Som alltid vid den här tiden på året har syftet varit att få tid på snö och hitta skidvanan inför den stundande säsongen. 

 

Till stor del har träningen bestått av distansträning där Muonio har bjudit på riktigt bra förhållanden och långa spår att träna på. Dessutom tog Harald, tillsammans med flera av sina träningskompisar, chansen att tjuvstarta säsongen genom att delta i den finska premiären som traditionsenligt ägde rum i Muonio och fick därmed två stycken högkvalitativa pass. I ett starkt, internationellt startfält blev han 61:a i sprinten och 94:a på 10 fritt. Rapporten säger bra känsla i kroppen men dessvärre strulande vrister som ställde ställde till det på fristilsloppet.

 

Nu väntar några dagar med träning och en förflyttning till Gällivare för den "riktiga" premiären som går av stapeln nu till helgen med sprint på fredag den 17/11. Alla tävlingar sänds i SVT och Stern kommer att ha tre åkare på plats genom Harald Ekenberg, Alfred Buskqvist och nyförvärvet Nils Sjöberg.

 
Sponsorer