SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Smypremiär i långlopp för Alfred Buskqvist
2023-11-27 18:03

Under föregående lördag arrangerade långloppseamet Lager 157 skiteam en smygpremiär av långloppssäsongen i Edsåsdalen. IK Stern var representerad av Alfred Buskqvist som, tillsammans med sitt lag Team Ramudden, tjuvstartade långloppssäsongen.

Loppet gick i fantastiskt fina vinterförhållanden med en distans på totalt 42 km. Alfred låg länge med i tätgruppen tillsammans med Oskar Kardin och Torleif Syrstad. I klättringen på det fjärde av de totalt sex varven satte Kardin in en högre växel och Alfred tvingades då släppa de två Lager-åkarna. Under resterande del av loppet visade sig Kardin vara den klart starkaste och vann loppet, 50 sekunder före Torleif Syrstad.

 

Alfred blev under det sista varvet ikappåkt av Nils Dahlsten, Lager 157, som tog tredjeplatsen, 2:35 min efter Kardin. Alfred slutade fyra i loppet, 3:25 min efter Kardin. 

 

Trots den kanske lite snöpliga fjärdeplatsen så var det oavsett ett klart steg framåt. Känslan i under den svenska premiären i Gällivare var inte den bästa och det var därför mycket positivt att han kunde vara med såpass länge, även om det under de två sista varven blev jobbigt, vilket då till slut kostade tredjeplatsen. Inte desto mindre var detta en riktigt bra genomkörare inför den kommande säsongen. Under måndagen reser Alfred ner till Livigno för att ladda upp inför premiären av Ski classics på hög höjd.

 

Den första tävlingshelgen äger rum 9-10/12 i Bad Gastein i Österrike med lagtempo och Bad Gastein criterium. Målet för Alfred är att försvara den gröna sprintvästen från förra årets säsong. Ski classics sänds i sin helhet på SVT.

 

 

 
Sponsorer