SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Januariturné i Skiclassics
2024-01-12 10:09

Med start den 13/1 så inleds den så kallade januariturnén i Skiclassics med tävlingar tre helger i rad. IK Stern har Alfred Buskqvist på plats som kommer till start vid den första tävlingen som ledare i sprintcupen. 

Tävlingen "3 Zinnen ski marathon" i italienska Sexten inleder den tre veckor långa turnén. Loppet är 62 km långt och klättrar totalt 770 höjdmeter. För Alfreds del är det viktigt att vara med efter 22 km då sprintpoängen delas ut. Han är inför lördagen 4 poäng före norrmannen Kasper Stadaas, som leder totalen i Ski classics.

 

Efter 3 Zinnen är det en vecka bort till den för många göteborgare välbekanta tävlingen "La diagonela" i Pontresina i Schweiz med sina 55 km. Tävlingens stora utmaning är ofta att det är väldigt kallt och inte minst 2021 års upplaga blev en snackis då flera av åkarna fick köldskador efter loppet. Efter den tävlingen blev eluppvärmda strumpor tillåtet i Ski classics.

 

Ytterligare en dryg vecka senare är det dags för klassikern Marcialonga i Italien. En tävling som varje år lockar många svenskar. Tävlingen mäter 70 km och passerar bland annat VM-arenan i Val di Fiemme. Loppet avslutas med den klassiska Cascatan, en ca 2 km lång klättring upp till målet i Cavaleze. 

 

Totalt är det fem stycken spurtpriser att köra om för Alfred. Dessa är fördelade på ett i 3 Zinnen och två stycken vardera på La diagonela och Marcialonga. Alla tävlingar sänds i SVT och Vinterstudion med start lördag 13/1, kl 9:00. 

 
Sponsorer