SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Omstart i Sverigecupen
2024-01-18 17:24
Nils Sjöberg, Nike Werner, Harald Ekenberg och Axel Sandström

Under kommande långhelg återstartar Sverigecupen för både juniorer och seniorer i Falun efter ett uppehåll under helgerna. IK Stern elit är på plats med två juniorer och två seniorer som under helgen kommer att ta sig an de klassiska banorna på riksskidstadion i Falun.

För juniorerna börjar helgen med ett JVM-test i sprint som inte ingår i juniorcupen Bauhaus cup. Både Nike Werner, som åker i D17-18 och Axel Sandström (H19-20) hade båda en riktigt bra helg under föregående deltävling i Boden för juluppehållet. Nike slutade som 17:e i sprinten i fri stil och som 22:a i det klassiska distansloppet. Axel blev 21:a på distansloppet och 20:e i masstarten över 20 km. Förhoppningsvis fortsätter framgångarna även under helgens tävlingar. Utöver fredagens sprint kommer det under lördagen att åkas 10 km klassisk stil med individuell start och en masstart i fristil över 20 km.

 

För seniorerna, som har identiskt program som juniorerna har Stern Harald Ekenberg och Nils Sjöberg på startlinjen. Harald har hittills under vintern inte hittat känslan riktigt, även om mellantidspasseringen under sprinten i Idre visade att farten finns. Förhoppningsvis går det åt rätt håll i helgen.

 

För Nils Sjöberg blir helgens tävlingar speciella då det är hans första cuptävlingar i Stern-dräkten. Efter att ha missat tävlingarna före jul pga Covid-19 smygstartade han säsongen med Romjulsrennet i Sjusjøen i mellandagarna. Med mer träning i kroppen efter sjukdomen finns förhoppning om goda besked i helgen.

 

Som vanligt under Sverigecupen går tävlingarna att följa på Expressen-TV och på Bonniers lokala titlar. Prologerna startar kl 8:30 på fredagen, om inte kylan ändrar tidsschemat. 

 
Sponsorer