SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Nike och Axel bland de 20 bästa på JSM
2024-02-22 09:50

Junior-SM i längdskidor avgjordes mellan 14:e och 18:e februari i Ulricehamn. IK Stern var representerade av Nike Werner och Axel Sandberg som båda placerade sig topp 20.

Första tävlingen som avgjordes var masstartsloppen i fri stil. I den äldre juniorklassen H19-20 hade IK Stern Axel Sandberg på start på det 20 km långa loppet. Axel, som under vintern har åkt till sig flera starka placeringar i konkurrens med svenska junioreliten, hade god grund att hoppas på en bra placering. Ganska tidigt i loppet hamnade Axel i en klunga som åkte om platserna 16-23 ungefär. Efter att gruppen hängt samman under stora delar av loppet var Axel en av dem som bidrog till hårdkörning på slutet och kunde efter en stark spurt ta 16:e-platsen. Han var dessutom nära att åka in åkare till men 16:e i en nationell tävling är Axels hittills starkaste insats.

 

Nike Werner, som hade en lite tyngre masstart, kom däremot igång på sprinten i fri stil. Precis som Axel har Nike under vintern flera gånger varit topp 20 i nationellt motstånd och efter att ha tagit sig vidare från prologen som 21:a slutade Nike som 19:e efter att ha slutat fyra i sin kvartsfinal. Sprinten följdes upp med en 18:e-plats två dagar senare när de klassiska distansloppen avgjordes. Nike slutade 1:27 minuter efter segraren ca 30 sekunder från 10-platsen.

 

För Axels del blev masstartsloppet toppen på JSM-tävlingarna. Efter att ha tagit sig vidare från prologen blev han till slut 25:a i sprinttävlingen, bland annat i konkurrens med JVM-medaljörer. Det klassiska distansloppet blev tyvärr inte lika bra, den klassiska tekniken är inte Axels favorit men trots det kan JSM summeras som en framgång för Axel.

För juniorernas del väntar några veckor utan större tävlingar och nästa tävling blir Sverigecupen i Östersund, där även seniorerna har en deltävling.

 
Sponsorer