SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Dubbel sverigecup i Östersund
2024-03-07 14:55
Alfred Buskqvist och Nike Werner

Med Vasaloppet i färskt minne så är det åter dags för deltävlingar i de svenska cuperna för både juniorer och seniorer i Östersund. För IK Sterns del så är det en lite försvagad trupp som ställer sig på startlinjen på fredagen.

Tävlingarna, som börjar på fredag 8/3, har följande program:

  • 8/3: klassisk sprint
  • 9/3: distriktsstafett för junior och mixad stafett för senior, klassiskt
  • 10/3: masstarter i fri stil

 

På seniorsidan var det till att börja med tänkt att tre sternare skulle köra sprinten men sedan Harald Ekenberg blivit sjuk och Nils Sjöberg dragit på sig en överansträngning i axeln efter Vasaloppet så är det endast Alfred Buskqvist som kommer till start. Alfred får dock sällskap av Nike Werner och Axel Sandberg som tävlar i juniorcupen i klasserna D17-18 och H19-20. Både Nike och Axel har haft fina säsonger hittills och Alfred har tidigare varit specialiserad på just sprint, så möjligheter finns till bra prestationer.

 

På lördagens stafetter kommer Nike och Axel att tillsammans med Wilhelm Kuylenstierna att representera Göteborgs distrikt i juniorstafetten. En stafett med över 70 lag anmälda, även om det är tveksamt att så många lag faktiskt kommer till start.

 

På seniorsidan kommer IK Stern inte att ha ett lag då klubben för tillfället saknar damåkare. Däremot ger det en extra vilodag för Alfred inför söndagens 20 km fristil. Här är också Nils Sjöberg anmäld, även om det i dagsläget är tveksamt om han kommer till start. Det gör däremot två före detta aktiva, Carl Olander och Sebastian Nilsson, som båda bor i Östersund. Det blir därför antagligen tre sternare i fristilsloppet för seniorer.

 

I juniorklasserna kommer Nike och Axel till start i de 15 km långa loppen. Axel blev 16:e man på junior-SM i Ulricehamn på fristilsloppet i masstart och har gott självförtroende i disciplinen. Även Nike har tidigare under vintern åkt bra och plockat placeringar bland de 20 bästa i Sverige. 

 

Alla tävlingar går att följa på Sportexpressen eller Bonniers lokala titlar. 

 

IK Sterns trupp:

 

Senior:

Alfred Buskqvist

Nils Sjöberg (frågetecken pga skada)

Carl Olander

Sebastian Nilsson

 

Junior:

Nike Werner, D17-18

Axel Sandberg, H19-20

 
Sponsorer