SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Topp 10-placering på sverigecupen i Östersund
2024-03-14 21:39
Nike Werner

Det blev en helg med många starka insatser under föregående helgs deltävling i de nationella cuperna för juniorer och seniorer som avgjordes i Östersund. Allra mest lyste Nike Werner som slutade sjua i masstartsloppet över 15 km i fri stil.

Östersund bjöd på relativt svårhanterade förhållanden under helgen som var. Vasaloppshelgens mildväder hade omvandlat snön och det blev därmed generellt ganska lösa förhållanden under helgen. Detta var dock inget som stoppade Nike Werner som redan tidigt var med långt framme i loppet. Elsa Tänglander från Östersund kom loss tidigt och Nike hamnade efter ca halva loppet i en grupp om tre åkare som kämpade om placering 6-8. Efter hårdkörning under de sista två kilometrarna åkte Nike till slut in som sjua i loppet. Hennes i särklass bästa placering hittills. En riktigt bra avslutning efter att ha slutat 27:a i fredagens sprint.

 

Nike hade också förstasträckan i distriksstafetten som avgjordes på lördagen. Laget som bestod av Nike på förstasträckan, Wilhelm Kuylenstierna, Sävedalen, på andra och Axel Sandberg på sista slutade till slut som 29:e lag i ett startfält som bestod av hela 65 lag.

 

Även Axel slog till med ett riktigt bra lopp på söndagen. I hård konkurrens blev han 15:e man i loppet, vilket även för honom är det bästa han har presterat hittills och han visar en mycket stabil nivå som fristilsåkare, där han har varit bland de 20 bästa på varje masstartslopp i fri stil i vinter. 

 

Även seniorernas Ford smart energy cup hade tävlingar under helgen som var. Starkast där var Alfred Buskqvist som slutade som 20:e man i den klassiska sprinten på fredagen. Lite tyngre blev det dock på fristilsloppet på söndagen med en 25-plats. Där hade Alfred sällskap av klubbens före detta aktiva Carl Olander och Sebastian Nilsson som båda ställde upp när loppet gick på hemmaplan (både Alfred, Carl och Sebastian bor i Östersund). Med låg ranking åkte de upp sig i fältet och slutade 61:a respektive 80:e. Pga av skador sjukdomar kom tyvärr varken Nils Sjöberg och Harald Ekenberg till start under helgens tävlingar.

 

Närmast för gruppen väntar årets höjdpunkt för de som främst satsar traditionellt. Nästa vecka drar skid-SM i Boden igång där vi skickar fullt trupp bland seniorerna. Alla tävlingar kommer ni att kunna följa i SVT. 

 

 
Sponsorer