SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Inför skid-SM i Boden
2024-03-19 12:10
Nils Sjöberg, Axel Sandberg, Harald Ekenberg och Alfred Buskqvist

Onsdag 20/3 inleds skid-SM i Boden. Längdåkningen är kanske det stora dragplåstret av alla grenar som avgörs under SM-veckan i både Luleå och Boden och IK Stern är på plats med nästan hela elit-teamet.

Programmet inleds på onsdagen med masstarter över 20 km i fri stil. Stern ställer där upp med Nils Sjöberg och Axel Sandberg, som båda två har presterat bra i just fristil i vinter. Nils blev 40:e man i jaktstarten i Åsarna , vilket var hans bästa resultat i livet hittills. Axel har även han varit mycket stabil i vinter och senast i Östersund blev han 15:e på just 20 km fritt i juniorcupen Bauhaus cup. 

 

Nils och Axel får sällskap av Alfred Buskqvist och Harald Ekenberg när 10 km klassiskt avgörs på fredag. Alfred, som främst satsar på Ski classics, hade en lättare förkylning förra veckan och stod därför över Birkebeinerrennet men är nu tillbaka. Även Harald var sjuk nyligen och missade tävlingarna i Östersund men har visat i vinter att kapacitet finns, inte minst i sprint. Utöver de individuella distanserna har Stern också lag i både teamsprinten och, inte minst, den prestigefyllda stafetten.

 

Totalt har Stern alltså fyra åkare på plats i Boden och lika många ledare. Alla tävlingar kommer att sändas direkt i SVT. Första loppet är alltså masstart i fri stil med start 15:50, onsdag 20/3.

 

Truppen:

Alfred Buskqvist

Axel Sandberg

Harald Ekenberg

Nils Sjöberg

 

Program:

20/3: 20 km fritt, masstart (Nils Sjöberg, Axel Sandberg)

21/3: Teamsprint 

22/3: 10 km klassiskt, individuell start (Alfred Buskqvist, Harald Ekenberg, Nils Sjöberg, Axel Sandberg)

24/3: Sprint, fri stil (Alfred Buskqvist, Harald Ekenberg, Axel Sandberg)

25/3: Stafett, fri stil

26/3: 50 km klassiskt, individuell start (Alfred Buskqvist, Harald Ekenberg, Nils Sjöberg)

 

 

 
Sponsorer