SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Final Stjärnjakten 2024 Falun Skidspelen
2024-03-23 21:08
Sterntruppen med pokalen

Helgen 15-17 mars var Sterns 9-12-åringar i Falun för att vi som en av fem klubbar hade tagit oss till finalen av Stjärnjakten. Denna utspelades på nationalarenan Lugnets skidstadion där Världscupen samtidigt hade sin avslutning. Barnen fick åka mellan damernas och herrarnas lopp på den soliga söndagen. De duktiga Sternåkarna klarade den trixiga banan galant och belöndes med en tredjeplats och en fin pokal.  

Stjärnjakten är en tävling som skidförbundet har och består i att man ska klara av att genomföra en mängd utmaningar under säsongen och samla poäng (stjärnor). De klubbar som samlar flest stjärnor hamnar högst upp får sedan möjlighet att delta i finalen som då går i samband med världscupstävlingen Svenska skidspelen i Falun. 

 

Det var ett förväntansfullt gäng som gav sig iväg efter skolan på fredagen och anlände ganska sent i Falun. På lördagen vaknade de upp till snöfall som skulle vara hela dagen. Dagen spenderades på Lugnets skidstadion där världscuploppen i klassisk stil, individuell start avgjordes. Därefter fick gänget besöka Sveriges valla-lastbil och snacka med vallachef Anders Svanebo samt några av vallarna. Dessutom fick de se mängden skidor våra landslagsåkare har med sig runt på världscupen. 

 

På söndagen var det dagen för finalen av Stjärnjakten och gänget gjorde sig i ordning med Sternkläder samt flaggor i ansiktet. Det var en magiskt fin vinterdag med flera minusgrader och strålande sol på morgonen och all snö som hade kommit dagen innan gnistrade på marken. Först följdes damernas masstart i fri stil innan vi fick gå och göra oss i ordning för tävling. Efter damerna hade gått i mål och haft prisutdelning så åktes ett varv på banan med ledare från skidförbundet så att alla skulle vara säkra på hur den gick. Det var inslag av slalomåkning, bågar, backar och en backport. Sedan var det dags för själva finalen som avgjordes i stafettform där Stern hade två lag plus två åkare i ett mixlag. Efter strålande fin åkning framför publiken på Lugnet så gick de i mål och där väntade ett känt prisutdelarpar. Frida Karlsson och Maja Dahlqvist dök upp för att dela ut priserna i Stjärnjakten och Stern blev uppropade som trea!  
Glada barn fick ta emot en fin pokal, medaljer och därefter fångades autografer av de kända landslagsåkarna.  

 

 

 

 
Sponsorer