Välkommen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Stern
Skidor
Spårinformation
 

Snöläget på olika platser i Sverige finns beskrivet på WWW.SKIDSPAR.SE  Där kan ni även rapportera in spårstatus, så får alla del av det. Vintervädret i våra trakter är ju nyckfullt och kan ändras över en natt eller dag. Om det är liten snötillgång gäller det att vara rädd om sina skidor och varna andra genom inrapportering.

 

Anläggningar med konstsnö

 

OK Landehofs klubbstuga, Landvetter

OK Landehof ordnar konstsnö på som längst en 2,5 km-bana. Avgift för att få lov att åka i spåren. Information om snötillgång genom deras hemsida eller telefonsvarare, se ovan under Chalmers Golfbana. På hemsidan finns vägbeskrivning under rubriken föreningsinformation.

 

OK ALehofs Klubbstuga, Dammekärr.

OK Alehof kör upp spår vid sin stuga i Dammekärr, Nödinge. Klubben har också möjlighet att tillverka konstsnö. Information på klubbens hemsida.

 

Hindås SK, Hindås

Mycket fina spår på elljusbanan och i anslutande terräng. Det brukar bli ett spår på angränsande ängar, som förlänger elljusbanans spår kraftigt. Vid god snötillgång spåras det även på sjön nära Hindås samhälle. HIndås Skidklubb, info. ang. spårstatus i Hindås, tel. 0301-10037.

 

IF Hestra, Borås

IF Hestra, Borås har både konstsnö och dragna spår i natursnö.

 

Skidstadion, Borås

Borås skidstadion har flera kilometer konstsnö och en stor anläggning som är nybyggd. Här är det mer kuperat än vid Hestrastugan men det finns lättåkta spår för den som önskar.

 

Lassalyckan, Ulricehamn

Lassalyckan, Ulricehamn, har konstsnö och naturspår. Här har det varit världscuptävlingar två gånger vilket gör att det finns spår med utmaning även för den som önskar backar. Det finns lättåkta spår både på konstsnö och i naturspår.

 

Spår med natursnö

 

DELSJÖ GOLFBANA, Kallebäck

Kallebäck brukar ha många goda spår att erbjuda. Eftersom man kan åka på stora ytor och välja egna sträckningar, är spåren inte så slitna som om det bara finns en slinga. Terrängen är bra för Vasaloppsträning, med mycket slätåkning. Vägbeskrivning: Rv 40 mot Borås, avfart innan toppen av backen i Kallebäck, därefter skyltat bl.a. mot Gais träningsanläggning och golfbanan, parkering vid golfklubben. Ej maskinpreparerat

CHALMERS GOLFBANA, LANDVETTER

OK Landehof brukar vid god snötillgång dra upp spår. Information om snöläget genom OK Landehofs hemsida eller deras telefonsvarare 031-918235. Vägvisning: RV 40 mot Borås, avfart vid Landvetter, längs Gamla Landvettervägen österut till Snåkered där det finns skylt till banan.

 

PARTILLE GOLFBANAN, ÖJERSJÖ

Sävedalens AIK brukar maskinpreparera på Partille Golfbana. Vägvisning, se telefon-katalogen gula sidorna kartsida 36. Från Lanvettervägen Partille-Landvetter avfart vid Brandstationen i Öjersjö och längs Nya Öjersjö- vägen till skylt golfbana, åt höger.

 

HULTA GOLFKLUBBS GOLFBANA, BOLLEBYGD

Klubben har en hemsida, med vägbeskrivning.
Info rörande spårstatus i hela Sverige, se vår länk på hemsidan “Spårstatus i Sverige”.

 

SKATÅS, Göteborg

Området kan nås med utgångspunkt från Skatås motionscentral. Det är Göteborgs Stad som ordnar spår med hjälp av kommunens maskiner och redskap. Tyvärr är det många som både joggar och promenerar i skidspåren.

 

 

 
Sponsorer